FEELING AT HOME

The Weinviertel is the largest wine-producing region in Austria with 13,000 hectares of vineyards. Our wines come from the wine town of Poysdorf, 50 km to the north of Vienna. Wine has been made in this area since the 15th century. Deep-seated loess and loam soils, gently rolling vineyards, high sunshine hours as well as significant diurnal temperature differences give ideal conditions every year for distinctive, fruity wines, in particular for Grüner Veltliner.

Weinviertel DAC – The peppery Grüner Veltliner

Weinviertel DAC typically shows the distinct and instantly recognisable character of Grüner Veltliner in the Weinviertel with its much-loved “pepperiness” (“Pfefferl” in German). DAC means „DistrictusAustriaeControllatus“ or „controlled Austrian designation of origin“.

A Weinviertel DAC can only be a Grüner Veltliner from the Weinviertel which demonstrates in blind tastings carried out by an independent wine commission that it has typical regional character.
Further information about the Weinviertel DAC.

Weinviertel-Tour

Lust auf einen Abstecher ins Weinviertel?
Klar, es dreht sich alles um den Wein! Die hügelige Weinlandschaft erkundet man am besten beim Wandern oder Radfahren auf markierten Wandradwegen. Romantische, idyllische Kellergassen laden zum Verweilen ein. Die Winzer der Stadt Poysdorf öffnen von Frühling bis Herbst ihre Kellertüren und freuen sich, ihre Weine zu präsentieren. Von Kellergassenführungen, Stadtrundfahrten über Führungen durch die Wein + Traubenwelt Poysdorf, bis hin zum Traktorwandern bei dem jeder Gast selbst mit einen Traktor durch die Weinlandschaft tuckern kann bietet Poysdorf ein vielfältiges Angebot für Weingenießer, Naturliebhaber und Familien.
Download vom
Katalog 2020
Nähere Infos über das gesamte touristische Angebot unter
www.vinoversum.at
oder weinviertelweit unter
www.weinviertel.at

keyboard_arrow_up